Brief van opa Snip

Beste Wats,

Zaterdagnacht, tussen 18 en 19 juli, na een mooie dag aan de rivier in Durbuy, met mama en papa en jouw broers Matte, Bloesje, Jeppe en je zusje Lolo, heeft een zachte wind je stilletjes meegenomen uit jullie tent in de tuin.

Zonder iemand wakker te maken of te storen, ben je met die wind meegevlogen tot héél hoog in de hemel, tussen al de helder fonkelende sterren. Daar is het héél rustig en stil en je bent er super gelukkig, je bent er zó blij dat je altijd maar wilt dat je mama en papa, Matte, Bloesje, Jeppe en Lolo ook even gelukkig zijn als jij!

En ik weet al wat jij daarboven allemaal denkt: “Als jullie het daar beneden soms wat moeilijk hebben en verdrietig zijn omdat jullie mij missen, kijk dan gewoon naar boven naar de sterren… dan zien jullie mij… ik zie jullie goed, ik hoor jullie en ik luister naar jullie… en ik zal altijd naar jullie lachen omdat ik hier nooit meer ziek ben… Ik moet ook niet meer aan zó véél dingen denken en dan bezorgd en ongerust zijn… ik ben hier nu héél graag! Wees dus zeker niet bezorgd om mij! Soms mogen jullie ook wel eens wenen… maar ik zie jullie toch liever zo blij als dat ik hier ben. Overal waar jullie zijn op de wereld… is er een hemel met sterren… en daar ben ik… ik zal dus altijd en overal bij jullie blijven! Jullie krijgen nog wat dikke knuffels van mij… Ik ben nu de ster Wats!”