Liefste Wats,

Zo nieuwsgierig dat jij was, zoveel slimmer dat jij werd. Die dag dat Baudje het ons liet weten, ik ga het nooit vergeten!

We waren met zen allen op de 24 uren Roesj, om te winnen moesten we blijven, maar toen waren we wel snel voesj. Er werden serieus wat glaasjes ingeschonken, ja, jouw geboorte werd heuchelijk beklonken.
Want wat waren wij toch zo verschrikkelijk blij met onzen allereerste kleinzoon derbij.

Hocus, pocus, pats, daar was jij dan: onze kleine Wats. Jouw aanwezigheid… je zou eens moeten weten hoe elk van ons daarvan genoot. Maar wat werd je toch al snel zo groot, geen mini-Wats meer in onze schoot.
Natuurlijk was je nu wel echt héél goed knuffelbaar, daardoor werden wij jouw aanwezigheid écht gewaar.

Het bewijs is er dat ze met jou zo gelukkig waren, ons Veerleke heeft zelfs nog 4 andere Wats’kes gebaren. ☺ Wat zijn jullie toch zo een mooie kroost! Dit verlies kent echt geen troost.. Voor papa Baud was je altijd al een hulp in de tuin. Op korte tijd heeft papa jou tot groentje opgeleid.

Dat hebben we zelfs bij opa snip kunnen zien, toen jij daar rondreed op dat grote grasmachien. Nog even van opa snip een paniekerige kreet “Wats’ke niet te dicht!” waarvan ik denk dat jij dat wel goed genoeg weet.
Met omi ging het er iets rustiger aan toe, al werd zij van zo een sterkte tegenstander ook een beetje moe. Tijdens Rummikub mocht zij haar tenen uitkuisen want ook jij kon met de blokjes alle combinaties gaan kruisen.
Samen met de mama vormde jij een prachtig joggersteam, jullie liepen samen 5 kilometer: nooit eerder gezien.

Natuurlijk was het soms een beetje moeilijk, maar jij zette altijd door!
Een goede stimulans want dankzij jou ging ons Veerle der ook helemaal voor.
Nog maar te zwijgen van jouw zwemcapaciteit, jij kwam toen thuis in alle bescheidenheid. Vertrekkend voor een brevet van 200 meter deed je dit zelfs meer als x4, Oh Wats’ke wat waren mama en papa zo fier!

In uw handjes een brevet van 2000 meter, een echte zwemkampioen: het kan gewoon niet beter. Wats’ke jij kan zoveel meer dan je denkt: zonder dat je het weet ben je eigenlijk een échte triatleet.
Jij bent de beste grote broer, jij stond aan wal en controleerde het roer.
Matte weet nu héél goed hoe het moet want hij heeft altijd gezien hoe jij dat doet. Hij zal het zeker niet verpesten want hij heeft het zelf geleerd van den allerbeste! De meest zalige momenten van het leven heb jij als grote broer gegeven. Soms wat klagen en misschien ook weleens zagen, in de zetel vechten voor ’t plezier met al het nodige getier. Of tippies bouwen in de tuin en zoals papa vroeger spelen van indiaan waarna je denkt: “samen kunnen wij de wereld aan”. Ja, grote broers zijn speelkameraadjes van kleins af aan.

Om de avond af te ronden een gezellig vuurtje zelf gemaakt, dat door onze indiaantjes goed wordt bewaakt. Daar zitten jullie als gezinnetje rustig op te warmen, met wat mallowcakes deze gezellige momenten te omarmen.
Iedereen slaapzacht want er is morgen een belangrijke wedstrijd die op ons wacht.

De dag nadien…

Oké Wats!

Doet uw wielerpakske maar aan want vandaag gade der volledig voor moeten gaan. ’t Is de moment en we weten dat jij er klaar voor bent.
Daar is hij dan: wachtend op het sein, met ons als supporters, stiekem wetend dat jij de winnaar zal zijn. Oei Wats… Twijfel je? ben je plots een beetje onzeker?

Richt jouw blik dan even aan de kant want daar staan wij ALLEMAAL hand in hand, met een ijzersterke band. Bloesje, Lolo en Jeppe zullen hier zeker niet verdwalen dus wees niet ongerust en blijf maar stoempen op die pedalen!
Oh Wats’ke, Jij bent zo snel, we kunnen je haast niet meer zien en voor we het weten ben je ons al voorbij. Maar geen paniek, wij blijven supporteren, tot het einde nabij!
Wij kunnen jou spijtig genoeg geen medaille omdoen maar Wats’ke onthoud heel goed:

Jij bent voor altijd onze grootste kampioen!

Broertje Jeppe, tante Trees, zusje Lolo